Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Master-grad i dataspill

I USA legges det nå ved flere læringsinstitusjoner opp til seriøs utdannelse innen dataspill.

Toppspill ill. 2001
Både ved University of Texas (UT) og (AC) Austin Community College jobbes det nå med å etablere studium innen dataspill. I Austin, hvor de to skolene ligger, finnes i et 30-talls selskap som jobber med å utvikle spill, og som i dag ansetter 7-800 mennesker.

Ved Rochester Institute of Technology i New York, og ved University of Washington finnes det allerede muligheter for å skaffe seg en grad innen dataspill, mens Art Institute of Pittsburgh vil tilby nettbasert spillundervisning fra høsten av.

– Vi er fokusert på bioteknologi og nanoteknologi, men har ignorert en industri som virkelig er gigantisk i Austin, sier Alex Cavalli, direktør ved UT til Austin Business Journal.

Eksamen i MMORPG?

Mens UT satser på en master-grad, planlegger ACC å sette opp et online studieprogram for spill i løpet av de neste tre til fem årene. Nå er eksperter i bransjen på befaring på ACC for å finne ut hvordan 3D-animasjonsfagene kan legges om for å imøtekomme dataspill-studenter.

Både kommunikasjons-, vitenskaps-, og kunst-fakultetene ved skolene vil trekkes inn i de nye spill-gradene.

Stikkord: spilltester