Toppspill ill. 2001

Annonse


Master-grad i dataspill

Toppspill ill. 2001 Både ved University of Texas (UT) og (AC) Austin Community College jobbes det nå med å etablere studium innen dataspill. I Austin, hvor de to skolene ligger, finnes i et 30-talls selskap som jobber med å utvikle spill, og som i dag ansetter 7-800 mennesker.

Ved Rochester Institute of Technology i New York, og ved University of Washington finnes det allerede muligheter for å skaffe seg en grad innen dataspill, mens Art Institute of Pittsburgh vil tilby nettbasert spillundervisning fra høsten av.

– Vi er fokusert på bioteknologi og nanoteknologi, men har ignorert en industri som virkelig er gigantisk i Austin, sier Alex Cavalli, direktør ved UT til Austin Business Journal.

Eksamen i MMORPG?

Mens UT satser på en master-grad, planlegger ACC å sette opp et online studieprogram for spill i løpet av de neste tre til fem årene. Nå er eksperter i bransjen på befaring på ACC for å finne ut hvordan 3D-animasjonsfagene kan legges om for å imøtekomme dataspill-studenter.

Både kommunikasjons-, vitenskaps-, og kunst-fakultetene ved skolene vil trekkes inn i de nye spill-gradene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse