Annonse


Napster er død…igjen

En amerikansk domstol setter stopper for Bertelsmanns overtakelse av Napster, ifølge CNet News, på grunnlag av klager og oppstyr rundt diverse finans- og lederskapsforhold hos den tyske mediegiganten.

Ifølge den planlagte avtalen skulle «vraket», om man vil, av Napster, selges til Bertelsmann for 60 millioner kroner. Dette blir det altså ikke noe av. I stedet blir nå de få resterende ansatte i Napster sakt opp, og verden etterlates med ekstremt skrale håp om å noensinne få se gjenoppstandelsen av den sagnomsuste mp3-delingstjenesten, som i sin storhetstid hadde over 1.5 millioner brukere pålogget til enhver tid.

Pengesluk

Bertelsmann har de siste sprøytet nærmere 500 millioner kroner inn i Napster, penger som først og fremst har gått med til å forsøke å redde deler av selskapet fra advokatene og musikkbransjens konstante teppebombing, men har den siste tiden gjort det klart at de ikke har vært like entusiastiske over tanken på å ta over Napster som tidligere.

Napsters hjemmesider prydes nå kun av den enkle, galgenhumoristiske påskriften: «Napster was here».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse