Annonse


Moro-PC uten moro

I HP-maskinen ligger Microsofts operativsystem Windows XP Media Center Edition, en variant av Windows XP som er skreddersydd for hjemmeunderholdning.

Videoopptak

Operativsystemet inneholder imidlertid en begrensning som gjør at man kan diskutere hvor mye underholdning som blir igjen.

En av de viktigste funksjonene er for eksempel at PC-en kan brukes som en videomaskin, og gjøre opptak fra den innebygde TV-mottakeren. Men når opptaket vel er gjort, kan du ikke flyte det videre til et annet medium, som en DVD-plate eller CD-plate. Du kan heller ikke sende det via nettet eller overføre det til en ekstern maskins harddisk via USB-kabel eller FireWire.

Fullt lovlig

Microsoft ønsker på denne måten å tekkes Hollywood, som neppe går med på å levere innhold til Micrsofts produkter og tjenester dersom de føler at kopisikringen ikke er vanntett.

Det hører med til historien at kopiering av film og andre programmer fra åpne TV-kanaler er fullt lovlig etter de fleste lands lover. Det er heller ikke ulovlig å videredistrubuere kopier, så lenge det ikke skjer mot betaling.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse