Hopp til navigasjon Hopp til innhold

OS X for PC?

Ifølge kilder i Apple har selskapet utviklet en versjon av OS X som går på vanlige PC-er. De skal til og med ha Jaguar gående på en PC i Cupertino.

Mac OS X Jaguar
Ryktene ble offentliggjort på nettstedet eweek.com allerede fredag i forrige uke. Seinere har det ballet på seg, så å si.

Stadig fler – blant dem The Register og Extremetech.com, har brakt samme historien.

Prosjekt Marklar

I følge meldingene har Apple jobbet jevnt og trutt med et prosjekt kalt «Marklar» (oppkalt etter romvesener som forekommer i serien «South Park») siden utviklingen av deres siste operativsystem OS X gikk inn i avslutningsfasen mot slutten av 1990-tallet.

Eweeks kilder hevder at mer enn ett dusin utviklere har vært beskjeftiget med prosjektet, og at de «offisielle» OS X-utviklerne regelmessig blir bedt om å modifisere kode som kan gi problemer på x86-plattformen (IBM PC-ens prosessorarkitektur).

Ingen kommentar

Det sies til og med at Apple allerede kjører en komplett utgave av OS X Jaguar (siste utgave av Apples operativsystem) på en PC i hovedkvarteret i Cupertino i California.

Apple er ikke kjent for å gi ved dørene når journalister spør, så Apple-sjefen Steve Jobs & co nekter å kommentere noe som helst.

Intel i Mac?

Samtidig går det et annet rykte i Silicon-dalen: Apple vil om kort tid bruke Intel eller AMD-prosessorer i sine maskineer. Dette blir ikke avvist av sjefen sjøl, som tvert i mot har ssagt at Apple med OS X står fri til å velge andre prosessorleverandører enn Motorola og IBM.