Athlon XP og Pentium 4

Annonse


AMD klager på Sysmark 2002

Athlon XP og Pentium 4I en presentasjon sendt til diverse publikasjoner og «hardware-testere», sier AMD at 2002-versjonen av benchmark-programmet Sysmark har gjennomgått en rekke revisjoner som på en urettferdig måte favoriserer Intels Pentium 4-prosessor fremfor AMDs Athlon XP. Dette ifølge nyhetstjenesten ZDNet.

Sysmark 2002, som er utgitt av industrialliansen BAPCo, er et program som måler systemytelsen ved å kjøre en rekke standardprogrammer som Photoshop, Word, og Excel (se her for full oversikt). AMD hevder at 14 av arbeidsoppgavene som tidligere har fremhevet sterke sider ved AMDs prosessorer er tatt ut av 2002-utgaven av programmet, og at dette dermed fører til at Athlon XP vil komme dårligere utav Sysmark-tester enn fortjent.

De fleste nyere benchmark-resultater viser at Intels nye 2.8 GHz Pentium 4 er den raskeste forbrukerprosessoren på markedet akkurat nå.

Vil ha mer kontroll

AMD har nå meldt seg inn i BAPCo (Business Applications Performance Corporation), for å kunne ha mer innvirkning på hvordan neste versjon av benchmark-programmet vil utarte seg.

– Vi vil se nærmere på årsaken bak det som har skjedd her når vi diskuterer Sysmark 2003, og få vår stemme hørt, sier en talsmann for AMD til nyhetstjenesten ZDNet.

Flere eksperter har bekreftet at de merker visse forskjeller i måten Sysmark 2002 oppfører seg på i forhold til forrige versjon, mens andre igjen konkluderer med at AMD har lite eller intet grunnlag for å beskylde BAPCo for urent spill.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse