Annonse


Ekstern DVD-brenner forbudt

Apple påberoper seg den kontroversielle Digital Millennium Copyright Act når de nå nekter en av sine forhandlere å levere en plugin til Apples brennerprogram iDVD.

Nyttig

Programtillegget setter iDVD i stand til å kommunisere med en ekstern brenner. Dette kan være nyttig om du har en Mac uten brenner.

Men den gang ei. Apple tillater bare folk å brenne DVD-plater med den interne brenneren, som de kaller «superdrive».

Det går imidlertid an å bruke et annet DVD-brenneprogram enn iDVD, for eksempel Apples eget Apple’s DVD Studio Pro. Men dette koster ekstra.

Også CD

Samme problemetikken har vi i ITavisen.no konstatert med eksterne CD-brennere. Apple støtter bare et lite antall produsenter. Prøver du å koble en standard CD-brenner til en overgangsboks mellom IDE/ATA og FireWire, får du bare brent filer. Disken blir ikke skrevet med lead in/out, slik at den kan spilles i en CD-spiller eller DVD-spiller.

Problemet gjelder ikke bare Apples MP3-program iTunes, men også andre brennerprogrammer brukt sammeen med interne og eksterne brennere fra produsenter som Asus og Aopen.

Det kan se ut som dette gjøres bevisst for å hindre piratkopiering, men det kan like gjerne være et kompatibilitets-problem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse