bluetooth fyrstikk

Annonse


Bluetooth-debut for Microsoft

bluetooth fyrstikkDet kommer neppe som noen overraskelse at Microsoft har en hel serie tastatur/mus-produkter klar for lansering i år.

Dette inkluderer flere nye trådløse mus, reviderte versjoner av Wireless Optical Desktop, ergonomiske Wireless Optical Desktop Pro, og et nytt Multimedia Keyboard. Fellesnevner for mange av disse nyhetene, er utførelsen i det som med brask og bram kalles «Astral Blue Metallic» (nitidige markedsundersøkelser har nemlig vist at blått er øverst blant yndlingsfargene til både amerikanere og europeere).

Men foruten et par nye – og angivelig mer gjennomtenkte – snarveitaster, samt små designmessige fremskritt, forblir disse produktene så absolutt som konvensjonelle å regne sammenlignet med Microsofts første Bluetooth-mus, som skal lanseres i november.

Mus og blåtann

I første omgang vil det være snakk om en pakke bestående av en trådløs (naturligvis) Bluetooth-mus, såvel som en USB Bluetooth sender/mottaker. Nøyaktig pris og nærmere lanseringsdato for denne pakken er ikke kjent, men Microsoft antyder selv at mus/Bluetooth-pakken vil koste omlag tusen kroner.

Etter jul skal også en komplett Wireless Bluetooth Desktop lanseres, bestående av både sender/mottaker, tastatur og mus. Pris for denne pakken er foreløpig ikke satt.

Foruten en rekkevidde på hele 10 meter (tre ganger så mye som dagens wireless-løsning), vil Bluetooth-baserte mus og tastatur bety lengre batterilevetid og muligheten for å kontrollere opptil 49 forskjellige enheter fra én og samme sender/mottaker – inkludert mobiltelefoner, printere, og digitalkamera

Microsoft sier det nye Bluetooth-utstyret vil fungere smertefritt under Windows XP med Service Pack 1 installert.

I tillegg til Bluetooth-produkter, kunne Microsoft i dag vise frem sitt nye Multimedia Keyboard, som blant erstatter funksjonstastene med andre fiffige snarveier…hvis du ønsker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse