Annonse


Zip 750MB er her

De nye Zip-stasjonene vil lese og skrive til 750 MB-disker med en hastighet på 7.5 MB/s over USB 2.0 eller Firewire, som kan sammenlignes med en CD-RW brenner på 50x/50x/50x.

Skriving til og lesing av Zip 250 MB-disker vil også være mulig, mens de gamle 100 MB-diskene kan man bare lese – ikke skrive til – i de nye stasjonene.

Zip 750 MB stasjoner for USB 2.0 vil ha en veiledende utsalgspris på 1.885,- kroner, og skal være i handelen 4. september. Firewire-versjonen, såvel som en intern ATAPI-utgave, forventes på markedet i løpet av november, til samme pris. Zip-disker medfølger ikke, men 3-pakninger med 750 MB-disker skal selges for 389,- kroner.

(priser er inkl. moms)

Man trenger dedikert strømforsyning (medfølger) til USB 2.0-stasjonene, men Firewire-versjonen vil være i stand til å trekke strøm via datakabelen.

For backup

Så hvem trenger Zip? Er ikke CD-R eller CD-RW både billigere og mer hendig?

Iomega erkjenner at selv om Zip riktignok anses av mange som et ordinært forbrukerprodukt, er det først og fremst innen business-sektoren man forventer det store salget av de nye 750 MB-stasjonene.

Dette fordi de store salgsmomentene for Zip – sikkerhet, mobilitet og hastighet – i de fleste tilfeller først blir verdt den ekstra investeringen i profesjonelle backup-sammenhenger, hvor man rett og slett ikke kan stole på et relativt sårbart medium som CD-ROM.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse