Laptop sikkerhet lås

Annonse


Bærbare feller for datatyver

Laptop sikkerhet låsSkandalene har vært mange etter at bærbare PC-er er forsvunnet. FBI manglet plutselig noen, det gjorde også USAs skattevesen, USAs forsvarsdepartement, det britiske forsvarsdepartementet. Listen er lang, og de fleste av vesene som havner på denne lista gjør sitt beste for at det ikke skal bli kjent.

Populært tyvegods

– En gang i tiden var det fjernsyn som ble stjålet, så stjal de videoopptakere. Nå er det bærbare datamaskiner som er mest stjålet i San Francisco, sier inspektør Richard Leon i San Francisco Police Department til nettavisen News.com.

Spores av program

Løsninger finnes i forskjellige prisklasser. IBM, Hewlett-Packard og Dell tilbyr programvare som kan finne igjen stjålne maskiner. Program fra andre selskap, som Absolute Software og zTrace Technologies kan legges inn på disken, slik at stjålne maskiner kan spores med en gang de kobles til Internettet. De fleste programmene virker på samme måte.

Teknologien virker både på analoge telefonlinjer og på LAN-oppkobling. Telefonnummer kan identifiseres og andre oppkoblinger kan finnes via IP-adressen.

Slettes på avstand

De fleste selskap ønsker å få tilbake sine maskiner, men det finnes også de som er redde for at informasjonen som ligger på disken skal bli misbrukt av andre. Enkelte system kan på oppdrag fra den opprinnelige eieren slette alt innholdet på PC-en. Svakheten er at tyver som har stjålet for å få tak i innholdet på maskinene neppe kobler den til nettet.

Formatering fjerner ikke beskyttelse

De fleste av disse beskyttelsesprogrammene vil overleve en formatering av harddisken. Spesielt gjelder dette når et Windows OS erstattes med et annet. Men dersom to forskjellige operativsystem installeres over hverandre kan det bli problem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse