Link til BT

Annonse


Ikke patent på linking

Link til BTBT hadde gått til sak mot internettleverandøren Prodigy Communications. Selskapet hevdet det hadde et patent som dekket bruk av hyperlinker. Patentet som BT mente omfattet hyperlinker var fra 1976.
Men dommeren avviste saken, skriver den britiske utgaven av nettavisen ZDnet.

Åpnet for kjempekrav

BT kontaktet Prodigy og 16 andre internettleverandører – inkludert verdens største leverandør – America Online – i juni 2000. Selskapet spurte om noen av selskapene var interesserte i å kjøpe lisens for bruk av hyperlinker. De avslo alle, og BT gikk til sak mot Prodigy for å teste kravet sitt. Saken gikk i New York. Avgjørelsen stopper alle trusler om å betale for å være vert for sider med hyperlinker, heter det i ZDnews.

Hadde BT vunnet ville nettleverandørene fått et nytt krav om å betale, og regningen hadde med svært liten tvil blitt sendt over til forbrukerne.

Alle saksøker alle

Rettssaken har gitt BT mye dårlig PR.
Da saken skulle opp til en første behandling i februar avviste styreleder Sir Christopher Bland bryskt alle spekulasjoner om at saken ville bli droppet.
– Ideen om at vi skal legge vekk denne saken for at internettleverandørene skal føle seg bedre er ærlig talt, helt bisarr.Alle saksøker alle hele tiden i statene, uansett, siteres han i ZDnet.

En talsmann for BT sa til den engelske nettavisen The Register at selskapet var skuffet over dommen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse