Annonse


EU vil ha mer teleovervåking

Et lovforslag som har lekket ut til organisasjonen Statewatch viser at EU vil tvinge lovforslaget gjennom i alle medlemslandene. Statewatch er et magasin som overvåker forholdet mellom myndigheter og publikum.

Opphevet sperrer

Et EU-direktiv fra 1997 krevde at trafikkdata bare kunne oppbevares til regningene var betalt. Dette direktivet er nå trukket tilbake, hevder BBCs nettavis.

EUs justisministre ble i september i fjor enige om at det var nødvendig med tilgang til opplysninger om bruk av tele- og Internett-tjenester for å hjelpe til med å bekjempe terrorister.

I terrorens navn

– Retten til privatlivets fred når det gjelder vår kommunikasjon – epost, telefoner, fakser og mobiltelefoner – var en hard kamp. Nå blir disse rettene tatt fra oss. Under dekke av at vi bekjemper «terrorisme», så blir alle satt under overvåking, sier redaktør Tony Bunyan i Statewatch til BBC

– Alle er kriminelle

– I virkeligheten sier det at alle borgere i EU er potensielle kriminelle, og at de vil bli spionert på, sier direktør Ian Brown ved britiske Foundation for Information Policy Research, til New Scientist. Brown mener forslaget strider mot menneskerettslovgivning.

Annonse