Annonse


EU vil ha mer teleovervåking

Et lovforslag som har lekket ut til organisasjonen Statewatch viser at EU vil tvinge lovforslaget gjennom i alle medlemslandene. Statewatch er et magasin som overvåker forholdet mellom myndigheter og publikum.

Opphevet sperrer

Et EU-direktiv fra 1997 krevde at trafikkdata bare kunne oppbevares til regningene var betalt. Dette direktivet er nå trukket tilbake, hevder BBCs nettavis.

EUs justisministre ble i september i fjor enige om at det var nødvendig med tilgang til opplysninger om bruk av tele- og Internett-tjenester for å hjelpe til med å bekjempe terrorister.

I terrorens navn

– Retten til privatlivets fred når det gjelder vår kommunikasjon – epost, telefoner, fakser og mobiltelefoner – var en hard kamp. Nå blir disse rettene tatt fra oss. Under dekke av at vi bekjemper «terrorisme», så blir alle satt under overvåking, sier redaktør Tony Bunyan i Statewatch til BBC

– Alle er kriminelle

– I virkeligheten sier det at alle borgere i EU er potensielle kriminelle, og at de vil bli spionert på, sier direktør Ian Brown ved britiske Foundation for Information Policy Research, til New Scientist. Brown mener forslaget strider mot menneskerettslovgivning.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse