Hacket!

Annonse


Russland: – USA hacket oss!

Hacket!Aleksei Ivanov og Vasilii Gorshakov fra Chelyabinsk skal i følge FBI ha spesialisert seg i å stjele bankkontonumre og kredittkortopplysninger fra amerikanske banker og finansinstitusjoner.

Narrespill

De to FBI-agentene Michael Schuler og Marty Prewett sendte de to russerne et fristende jobbtilbud. Ivanov og Gorshakov bet på, og landet på flyplassen i Seattle med oppholds- og arbeidstillatelse i lomma.

Spillet fortsatt i lokalene til det høyst fiktive sikkerhetsselskapet Invita. Der ble russerne lurt til å logge seg inn på sine egne servere hjemme i Russland. Schuler og Prewett gikk seinere inn og lastet ned store mengder materiale som viste hva de to hadde foretatt seg. Slik sikret politiet seg bevis.

Sure russere

Selv om de to russerne ennå ikke er dømt, har de to FBI-agentene fått mye ros for de kreative metodene de brukte for å få satt dem fast.

Russiske myndigheter er derimot ikke fullt så fornøyd. I følge Radio Free Europe har de sendt ut et kommuniké der det står at USA etter deres oppfatning ulovlig tok seg inn på russisk territorium.

– Dersom de bruker hacker-metoder mot hackere, kan de også bruke dem ved andre anledninger, heter det i uttalelsen fra den russiske sikkerhetstjenesten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse