Annonse


Australske hackere går luftveien

Med en Grumman Tiger fløy en gruppe australiere nylig i sikksakk over byen Perth. I løpet av flyturen fant de 95 trådløse noder som var tilgjengelige i en høyde over 1500 fot, melder nettavisen til BBC.

Sikkerhet

Stadig flere bedrifter skifter til trådløse nettverk. Noen har ganske enkelt dårlig datasikkerhet, andre bedrifter har en bevist politikk på å slippe andre til på sine nett.

Tradisjon

De australske hackerne døpte sitt prosjekt med å bruke fly til å finne trådløse tilknytningspunkter for «warstorming», et ord som er sammensatt av «wardriving» – som er uttrykk for tilsvarende leting, men med bil – og «barnstorming».

«War» kom inn som et begrep tidlig i hackingens barndom. Enkelte programmerte sine maskiner til å ringe gjennom lange lister over telefonnummer – for å finne de som svarte med datatone. Dette var kjent som «Wardialing», i følge BBC. Det har gitt inspirasjon for andre betegnelser for søking. Ved siden av «wardriving» har en «warwalking», for de som foretar sjekkingen til fots.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse