Annonse


AMD kutter Intels forsprang

Advanced Micro Devices vil slippe flere prosessorer i august, melder ZDNet News.- Minst en Athlon XP 2400+ og en Athlon XP 2600+ for stasjonære PC-er. De skal også vurdere å øke busshastigheten, heter det i nettavisen. I tilfelle blir det en økning fra 266MHz til 333MHz.

Sammenlignbare tall

Intels raskeste prosessor for PC-er har nå en hastighet på 2.53 GHz. Dagens raskeste Athlon er modellen 2200+, som har en prosessor som kjører på 1.8 GHz. AMDs navngir sine prosessorer slik at vanlige brukere skal sammenligne prosessorene med Intels brikker med tilsvarende klokkefrekvens.

Disse prosessorene var ventet i fjerde kvartal. Intel skulle levere en Pentium 4 2.8 GHz i fjerde kvartal, men har også fremskutt lanseringen på grunn av utfordringen fra AMD.

Intel slår tilbake

AMD har minsket 2.6 prosent markedsandel i andre kvartal, og skal nå ha en andel på 15.6 prosent. Og Intel ønsker mer mens de har en ledelse. Det har AMD selvfølgelig ventet, og skal etter hva Zdnet melder ha en Athlon XP 2800+ klar senere i år.

64-bits prosessor neste år

AMD forbereder en ny versjon av Athlon+, med kodenavnet Barton. Den har blant annet mer Level 2 cache. Kombinert med ny buss kan det føre til at AMD vil kalle høstens prosessorer for 3000+, eller kanskje mer. AMD jobber også med en ny serie prosessorer, med kodenavnet «Clawhammer».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse