Annonse


11-åring tok IT-eksamen

Britisk-russiske Ilia er den nest yngste i historien som har klart å få toppkarakterer innen realfag. Ved Ryde College gikk han ut med karakteren A, som i det britiske systemet er den beste.

I 1988 klarte den indiske niåringen Ganesh Sittampalam det samme. Men da i matematikk.

Begynte da han var fem

Ilia ble interessert i datamaskiner og programmering da han var fem år gammel.

– Mamma og pappa var ikke hjemme. De var på jobben. Bestemor var der, så jeg hadde ingenting å gjøre. Jeg kjedet meg, og startet bare datamaskinen, sier han til BBC.Han sier at han likte at datamaskinen reagerte på ting han gjorde. Etterhvert fant han ut hvordan han kunne styre den.

Økonomi neste

Ilaia vil gjerne bli spillprogrammerer. Men for å helgardere seg har han nå begynt på en mer matnyttig utdannelse. I sommer deltar han på et sommerkurs i økonomi.Moren hans, Natalia Karmoanov, sier at hun var skeptisk. Men sønnen var helt desperat etter å lære, så han fikk viljen sin.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse