Annonse


TEST: Sony Ericsson HBH-30

Først kom HBH-10. En relativt stor klump du hang utenpå øret med en lang arm frem mot mikrofonen. Ytterst på armen satt en blinkende grønn lampe. Det hele så ganske hi-tech ut, og ble litt vel brautende for de fleste av oss. Etter kort tid ble den erstattet av HBH-15, som var en lignende løsning med bedre kapasitet.

»Trådløs» med ledning

Så kom HBH-20. Nå skulle ikke klumpen henges på øret, men bæres om halsen som et smykke (eller festes på skjorten ved hjelp av klypen på baksiden). Fra denne går det en kort ledning til ørepluggen, og mikrofonen sitter på ledningen. HBH-20 erstattet med andre ord bare de nederste 40 cm av ledningen på det vanlige og mye billigere standardsettet til å plugge i telefonen.

Siste utgave heter HBH-30, og nå er ledningene igjen fjernet.

Justerbart feste

Det er mye ved HBH-30 som minner om HBH-10. Men størrelsen er betydelig mindre, i tillegg til at batteriet er lagt inn i bøylen du henger bak øret. Det gjør at settet sitter mye bedre. En ny dreiemekanisme gjør det også enklere å flytte settet fra det ene øret til det andre.

Kort rekkevidde

Lydmessig er kvaliteten omtrent som tidligere. Det betyr at du har god lyd så lenge du befinner deg i nærheten av telefonen. Men du skal ikke mer enn 4-5 meter bort før lydkvaliteten reduseres betraktelig, selv med fri sikt mellom enhetene.

Knallgod lyd

Høyttaleren på HBH-30 er plassert på skrå inn mot øretrompeten, og volumkontrollen gjør det mulig å høre godt også på steder med støy. Best av alt – det finnes ikke antydning til susing i høyttaleren. Ellers er settet overraskende behagelig i bruk. Det fyller ikke øret, og stenger derfor ikke for hørselen når det ikke er i bruk.

Batterikapasiteten er bedre enn tidligere. I praksis holder det å lade settet hver 2.til 3. dag. Bruker du det lite holder det selvsagt lenger.

Enkel i bruk

Betjeningen av HBH-30 er enkel. Kombinert med stemmestyring trenger du ikke fiske telefonen opp av lomma for å ringe noen. Stemmestyringen har imidlertid en tendens til å streike når du befinner deg i støyende omgivelser (sterk vind, støy i bil, larm fra maskiner eller liknende).

Mindre »Harry»

Harryfaktoren er også redusert, ettersom mye av det nye settet ligger i skjul bak øret. Dessuten har den blinkende lampen har fått en mer diskret plassering langt vekk fra mikrofonen.

Konklusjon:

HBH-30 er et Bluetooth-headsett som fungerer utmerket i de aller fleste sammenhenger. Du slipper problemet med at ørepluggen faller ut når du vrir på hodet eller kommer borti ledningen. Headsettet er mer diskret enn forgjengerne, men kunne med fordel vært gjort enda mindre. Særlig hadde det vært en fordel om den relativt tykke armen frem til mikrofonen ble byttet ut med en mer diskret bøyle.

Prisen antydes å ligge på mellom 1.500 og 2.000 kroner. Det er relativt dyrt, men så sparer du deg for å kjøpe handsfree til bilen.

Vi lar oss begeistre, og gir dingsen et stort smil!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse