mp3virus

Annonse


– Dårlig CD-salg skyldes ikke fildeling

mp3virusDe to siste årene har platesalget gått ned med femten prosent.
Fildelingstjenester på nettet, CD-brennere og utbredt piratkopiering har lenge blitt hengt ut som årsaken av platebransjen.
Analytikerne i Forrester Research hevder at økonomiske nedgangstider og konkurranse fra andre medier – som DVD-film og videospill – har ansvaret.

Konkurranse

– Det er ingen grunn til å nekte at det er tøffe tider for musikkbransjen, men det skyldes ikke nedlasting av musikk fra nettet, sier analytikeren Josh Bernoff i Forrester Research i følge nyhetsbyrået Reuters.

Lett tilgang vil gi økt salg

En fersk rapport hevder at det ikke er noen nedgang når det gjelder kjøp av CD-er, når det gjelder personer som henter ned musikk fra nettet.
Forrester mener platebransjen ville få vekst om de gjorde det lettere å finne, kopiere og betale for musikk på egne vilkår.

Forrester venter økt vekst for musikkbransjen på Internett, men det blir ikke før 2005. Da spår Forrester at plateselskapene endelig har funnet en felles standard, som vil gjøre impulskjøp lett over Internett.

Forrester hevder at i 2007 vil den digitale omsetningen av musikk i USA være på to milliarder dollar – eller over femten milliarder norske kroner. Salget over nett vil da stå for 17 prosent av musikkbransjens omsetning.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse