Annonse


Video med 2 megapixels bildebrikke

– Verdens første to-megapixel videokamera, hevder Sony at de vil levere i oktober.

Modellen kalles DCR-IP220, og er blant de mer avanserte i serien som bruker det nye MICROMV-formatet. Dette ble lansert i fjor, og i følge produsenten Sony har det«lykkes i å etablere nye standarder for kompakt størrelse, brukervennlighet og avanserte funksjoner for PC-integrasjon.»

Større CCD

DCR-IP220 har en 1/3-tommers CCD’en med 2.1. megapixels oppløsning. Dette gir 1600 x 1200 pixel still-oppløsning direkte fra CCD’en, og Sony melder at dette er en økning på 38 prosent i forhold til de tidligere modellene.

USB til PC

Videokameraene har en 2.5-tommers trykkfølsom LCD-skjerm. Objektivet har 120x digital zoom (10x optisk zoom). Kamerat har muligheter for nattfotografering. Kameraet kommer med programvare for overføring med USB til PC. Programvaren oppgis å kunne brukes for både redigering og arkivering.

DCR-IP220 er utstyrt med Bluetooth. En litt enklere modell uten trådløs overføring vil bli solgt i Øst-Europa under modellbetegnelsen DCR-IP210.DCR-IP220 vil få en veiledende pris på 21.000 kroner i Norge.

Ny arbeidsmåte

– De nye modellene tilbyr det beste av Sony videokameraer og digitale stillkameraer i en og samme modell. Dette vil gi brukeren en helt ny måte å fotografere på, hevder produktsjef Erling B. Lae i Sony Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse