Mobiltelefonen går til filmen

Det mener i alle fall Dale Park, driftsansvarlig i selskapet Thin Multimedia Inc. I følge Park skal det være inngått avtaler med håndsettprodusenter om å implementere deres videoteknologi i telefoner som kommer på markedet i Europa i løpet av våren.

Knøttlite program

Under 3GSM i Cannes fikk vi se nærmere på hvordan dette virker. Nå skal vi ikke forlede noen til å tro at dette er egnet for overføring av video i høy kvalitet. Men så dreier det seg også om en softwareløsning som ikke tar mer enn 20 KB minne fra telefonen.

Skalerbar

Spilleren er ellers skalerbar, og kan vise film med overføringskapasitet helt ned i 5 Kbit/s. Det gjør det mulig å vise video uten at du må ha GPRS eller Highspeed for å få frem bildene. I det kommende 3G-nettet skal du kunne sende 382 Kbit/s, og kvaliteten på det som overføres blir da betydelig bedre.

Annonse

Trafikkovervåkning

I demonstrasjonen Itavisen.no overvar fikk vi se hvordan Park logget telefonen til et trafikk-kamera i Korea. På skjermen dukket det opp ett bilde der vi kunne se strømmen av biler som sneglet seg frem på motorveien. Her ble bildene overført direkte, og dette er en av de tjenestene Park har tro på at europeerne vil ha sansen for.

En annen tjeneste er video via e-post til mobilen. Her sendes videoklippene fra telefon til telefon, eller fra PC til telefon, og mottakeren bestemmer selv når han eller hun vil se meldingen.

Mot slutten for monokrom

Selv om det dreier seg om en ren programvareløsning kan du ikke regne med å få se slike tjenester på de enkleste mobiltelefonene. Men mye tyder på at gråtoneskjermenes dager går en utrygg fremtid i møte, og med litt større fargeskjermer er dette en type tjenester vi ser frem til å kunne ta i bruk.

For å kunne spille av video må denne være i formatet TCM-2, og innholdslevereandørene kan enkelt installere programvare som konverterer MPEG4, AVI og ASF til dette formatet.

Annonse
Annonse