Antenneløs Panasonic

Panasonic er et av de største elektronikkselskapene i verden. Men selv om de i mange år har produsert mobiltelefoner, har det vært liten interesse for disse telefonenei Norge.

Det kan endre seg etter at Panasonic omsider har laget en telefon med et mer europeisk design. Antenna er borte og kurvene noe mykere. Men GD75 er ikke noe råskinn, verken når det gjelder design eller teknologi. Under dekselet finnes ingen større nyheter.

Det er ikke noe å si på teknologien til Panasonic. Telefonene deres har alltid vært av stabil god kvalitet, og funksjonene har vært mange. Kantete design, og lange antenner har imidlertid ikke fenget europeerne.

Annonse

Liten og lett

GD75 er rundere, og måler 106x46x16 millimeter. Vekten er 82 gram. Dette gjør den til en av de minste og letteste telefonene på markedet (Nokia 3330 er 113x48x22 millimeter og veier 133 gram). Med joystick og ikonbasert navigasjon er GD75 lett å betjene, samtidig som den har flere avanserte funksjoner.

Spill inn ringelyden

Det som skiller GD75 fra de andre telefonene i denne klassen er først og fremst de polyfoniske ringetonene (tre-stemt). I tillegg har den en kraftig høyttaler som gjør at du kan føre en samtale uten å måtte holde telefonen mot øret (virker på samme måte som en høyttalende bordtelefon). Du kan også spille inn musikk eller lese inn en beskjed og bruke dette som ringesignal.

Telefonen har 5 innbygde logoer. Du kan laste ned både logoer og ringetoner, eller kommunisere med omverdenen med SMS-chat og gruppe-SMS. Dessuten har GD75 stemmestyrt tilbakeringing.

Styrker posisjonen

Terje Lippert i Panasonic Norge gleder seg over nyskapningen, som han tror vil styrke selskapets posisjon i Norge. Det skal heller ikke så mye til. Panasonic har vært nærmest fraværende i markedet, til tross for at de har hatt telefoner som GD92, GD93 og etter hvert også GD95 i sortimentet.

Voksen ungdom

Telefonen vi har fått til test er sølvfarget, med taster i transparent plast. GD75 er unektelig penere enn mange av sine konkurrenter, om enn noe upersonlig i sitt uttrykk. Og da spørs det om det holder å være pen ­ i dette segmentet må man være tøff også.

Personlig tror vi denne telefonen vil ha sitt største marked blant eldre ungdom og voksne som ikke har behov for da råeste dataløsningene. Og med en veiledende pris uten abonnement på 2.990 kroner er den slett ikke blant de dyreste du kan komme over.

Annonse
Annonse