Windows XP startknapp

Annonse


Microsoft må utlevere kode

Windows XP startknappDermed er det duket for nok en runde i den endeløse juridiske runddansen med Microsoft.

De ni delstatene som ikke ville være med på det føderale forliket forlangte at Mirosoft skulle legge fram bevis for at de virkelig ikke kunne skille Internet Explorer, Media Player og Microsoft Messenger fra Windows XP. Microsoft strittet i mot i det lengste, under henvisning til at kildekoden er en forretningshemmelighet.

Må ut med hemmelighet

Nå blir de altså tvunget til å legge fram din best bevarte hemmelighet til offentlig beskuelse.

For et selskap som Microsoft blir dette omtrent som om Coca Cola skulle bli tvunget til å offentliggjøre oppskriften på eleksiren de bruker for å lage sin brune leskedrikk.

Annonse
Eller for den saks skyld at scientologikirken skulle bli tvunget til å legge fram sine hemmelige, religiøse skifter eller frimurerne avsløre sine ritualer.

Frykt for konkurrentene

Analytikere advarer nå Microsoft mot å la koden falle i hendene på konkurrenter. Men det er slett ikke sikkert at konkurrenter som Sun og Oracle er så fryktelig interessert..

For dem kan det like gjerne dreie seg om «skittentøy» som ingen egentlig vil se, hevder Gartner-analytikeren Michael Silver overfor C|Net News.com.

Microsoft vil nå utarbeide en plan i samråd med myndighetene for hvordan kildekoden skal presenteres, slik at ikke sensitiv informasjon slipper ut.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse