Luksushus

Annonse


Datastyrte hjem langt unna

Luksushus– Det data-integrerte hjemmet er ihvertfall fem år unna, fortalte Ian Keene, sjefsanalytiker ved Gartner Dataquest, til forsamlingen på en konferanse i London, omhandlende nettverk i hjemmet.

Den største hindringen skal være de mange nettverksprotokollene. Når industrien ikke har samlet seg om en felles standard kan det bli svært vanskelig å få diverse utstyr til å kommunsiere.

Mange hus…

I dag blir nye hus, spesielt i USA, bygget med nettverk i både vegger og tak. Problemet er derimot større når vi snakker eksisterende hus, mener analytikere. De tror viljen er der til å få kjøleskapet på nett, men mindre vilje til å røske opp den nylagte parketten for å legge kablene som må til.

– Enkelte av dagens hus blir kanskje bygget med et fullverdig nettverk, men det finnes allerede mange flere hus enn de som vil bli bygget de neste årene, uttaler Tim Ferguson ved British Telecom (BT).

Annonse
En løsning på problemet er selvfølgelig trådløse nettverk.

– Alle vet at framtida er trådløs, men vi kommer ikke dit ennå. I mellomtiden, hvis du vil ha høyhastighets, høykvalitets løsninger, trenger du kabler, uttaler Ferguson.

Farlige stråler?

I tillegg er det tvil om hvorvidt det er noen helsefarer forbundet med trådløse nettverk.

– Folk er redde for ting som avgir stråling i hjemmet deres – spesielt hvis de har barn, uttaler Ferguson.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse