Packard Bell IExtreme

Annonse


Nord-Korea lanserer eget OS

Packard Bell IExtremeI april i år skal «Computer Software Expo DPRKorea» avholdes i Beijing. Her vil alle IT-eksperter i landet samles for å vise verden at IT-kompetansen finnes også i Nord-Korea, melder IDG News.

Dette er første gang Nord-Korea satser stort på å eksponere bransjen utad.

Hard konkurranse

Konkurransen om hvilken programvare som skal fremvises begynner i morgen, men en rekke kategorier er allerede rimelig sikre. Det er forventet at et egenutviklet operativsystem vil presenteres – i tillegg til tekstbehandlings- og tekstgjenkjenningsprogramvare, programvare for stemmegjenkjenning, oversettingsprogram og et system for fingeravtrykksgjenkjenning.

Programvaren er utviklet ved universiteter utviklingssentre rundt om i Nord-Korea.

Stort antall eksperter

Ikke bare vil diverse programvare presenteres. Godt over 30 av landets fremste IT-eksperter vil presentere sitt arbeid på messen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse