PS2-TEST: Salt Lake 2002

Eidos sitter på den offisielle OL-lisensen, og har lansert Salt Lake 2002 både for Playstation 2 og PC. Noe de gjør med bemerkelsesverdig liten oppfinnsomhet.

Spillet følger i bunn og grunn de gamle spillmodellene vi kjenner igjen fra 10-15 år gamle klassikere som World Games, Summer Games, og Winter Games. Det vil si, i hver øvelse er det simpelthen snakk om å trykke på bestemte knapper i rett tid, for eksempel for å ta sats på hoppkanten eller gjøre nedslaget i riktig øyeblikk, og unntaksvis trykke knappene i raskest mulig rytmisk tempo for å springe raskest mulig.

Godtar man dette som grunnpremiss for en god spillopplevelse, er det fremdeles mye å utsette på Salt Lake 2002.

Annonse

Pent nok

Grafikken er helt OK, om ikke noe å rope høyt i været for. Snø-effektene er pinlig urealistiske, men bevegelser, figurerer og baner ser stort sett tilfredsstillende ut.

Få øvelser

Den første store skuffelsen er at hele spillet består egentlig bare av seks øvelser: utfor, alpin slalom, snowboard super-G, freestyle hopp, skihopp K120, og bobsleigh. Disse øvelsene kan du så trene på, spille i turnering mot opp til tre venner, eller prøve deg på en full olympiade (på seks grener, vel og merke).

I tillegg til labert utvalg i øvelser, beveger spillet seg fremover med plagsomt repeterende mellomsekvenser og et tempo som i liten grad frister til gjentakelse på lengre sikt.

Ikke helt bak mål

Heldigvis er de fleste av øvelsene mer utfordrende å mestre enn de gir uttrykk for, noe som redder spillet fra absolutt lavmål – her er det nemlig ikke utenkelig at man, i innbitt determinasjon, prøver seg på en gren om og om igjen for å prøve å gjøre det enda litt bedre.

Men det virker uansett som om Eidos har gjort skuffende lite utav OL-lisensen sin, og servert et ganske platt og lite oppfinnsomt spill. Man har ikke engang muligheten for å skape sine egne utøvere, noe som kunne gitt spillet en viss følelse av kontinuitet.

Tvilsom investering

Nå har undertegnede riktignok vanskelig for å karakterisere fjersynsoverføringer fra OL som prima underholdning, men jeg drister meg likevel til å hevde at Salt Lake 2002 på Playstation 2 verken kan sies å være spesielt gloriøst, spennende, engasjerende, eller på andre måter imponerende.

Helt uspillbart er det ikke, men det finnes definitivt mer spennende ting å bruke tiden sin på.

Annonse
Annonse