Annonse


PS2-TEST: Salt Lake 2002

Eidos sitter på den offisielle OL-lisensen, og har lansert Salt Lake 2002 både for Playstation 2 og PC. Noe de gjør med bemerkelsesverdig liten oppfinnsomhet.

Spillet følger i bunn og grunn de gamle spillmodellene vi kjenner igjen fra 10-15 år gamle klassikere som World Games, Summer Games, og Winter Games. Det vil si, i hver øvelse er det simpelthen snakk om å trykke på bestemte knapper i rett tid, for eksempel for å ta sats på hoppkanten eller gjøre nedslaget i riktig øyeblikk, og unntaksvis trykke knappene i raskest mulig rytmisk tempo for å springe raskest mulig.

Godtar man dette som grunnpremiss for en god spillopplevelse, er det fremdeles mye å utsette på Salt Lake 2002.

Pent nok

Grafikken er helt OK, om ikke noe å rope høyt i været for. Snø-effektene er pinlig urealistiske, men bevegelser, figurerer og baner ser stort sett tilfredsstillende ut.

Annonse
Få øvelser

Den første store skuffelsen er at hele spillet består egentlig bare av seks øvelser: utfor, alpin slalom, snowboard super-G, freestyle hopp, skihopp K120, og bobsleigh. Disse øvelsene kan du så trene på, spille i turnering mot opp til tre venner, eller prøve deg på en full olympiade (på seks grener, vel og merke).

I tillegg til labert utvalg i øvelser, beveger spillet seg fremover med plagsomt repeterende mellomsekvenser og et tempo som i liten grad frister til gjentakelse på lengre sikt.

Ikke helt bak mål

Heldigvis er de fleste av øvelsene mer utfordrende å mestre enn de gir uttrykk for, noe som redder spillet fra absolutt lavmål – her er det nemlig ikke utenkelig at man, i innbitt determinasjon, prøver seg på en gren om og om igjen for å prøve å gjøre det enda litt bedre.

Men det virker uansett som om Eidos har gjort skuffende lite utav OL-lisensen sin, og servert et ganske platt og lite oppfinnsomt spill. Man har ikke engang muligheten for å skape sine egne utøvere, noe som kunne gitt spillet en viss følelse av kontinuitet.

Tvilsom investering

Nå har undertegnede riktignok vanskelig for å karakterisere fjersynsoverføringer fra OL som prima underholdning, men jeg drister meg likevel til å hevde at Salt Lake 2002 på Playstation 2 verken kan sies å være spesielt gloriøst, spennende, engasjerende, eller på andre måter imponerende.

Helt uspillbart er det ikke, men det finnes definitivt mer spennende ting å bruke tiden sin på.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse