Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SMS øker blant eldre

Det er ikke bare tenåringer som bruker SMS. 20 prosent av alle svensker over 60 år gjør det også.

SMS generell
Dette viser en undersøkelse foretatt av statistikkfirmaet Temo for mobiloperatøren Telia Mobile i Sverige.

Unge fortsatt ivrigst

Det er likevel fortsatt for ingenting å regne i forhold til ungdommens bruk av tekstmeldinger. I aldersgruppa 16-29 år oppgir hele 97 prosent at de har sendt tekstmeldinger minst en gang i livet. Og 37 prosent oppgir at de sender fra en til fem tekstmeldinger om dagen.

Totalt økte bruken av SMS i Sverige med 210 prosent fra 1. januar 2001 til 1. januar 2002.

Mest for å glede

Alt snakk om SMS-terror i skolegården og andre steder til tross: Hele 71 prosent – unge som eldre – oppgir at motivet for å sende tekstmeldinger er å gjøre andre glad. Men i motsetning til de eldste sier ungdommene at de ofte sender tekstmeldinger fordi de ikke gidder eller har tid til å slå av en prat.