Billige DVD-spillere kan forsvinne

Elektronikk-produsenten Philips innehar en rekke viktige patenter i forbindelse med DVD-teknologien. Nå oppfordrer de tollmyndighetene i Europa til å beslaglegge DVD-spillere produsert av firmaer uten lisens, melder Datormagazin.

Det er i første rekke Kina som står for produksjonen av de illegale DVD-spillerne. Her har bare fire firmaer lisens – men et titalls firmaer har likevel en livlig produksjon.

Utkonkurrerer lovlige spillere

En stor del av de 10 millioner DVD-spillere som årlig produseres i Kina ender opp i butikker i USA og Europa – til svært lav pris. Så lav at produsenter med lisens lett blir utkonkurrert.

Annonse

Disse spillerne er som oftest sonefrie, noe som irriterer både Hollywood og des store produsentene av DVD-spillere i Japan og Europa som i motsetning til kineserne pent må følge Hollywoods etter manges mening absurde soneinndeling.

Klare med advokater

Philips, Sony og Pioneer eier patentene til DVD-teknologien sammen.Philips vil i tillegg til DVD-spillere, også oppfordre tollmyndighetene til å stoppe DVD-plater fra de respektive produsentene. Skulle produktene likevel komme inn på markedet vil Philips vurdere å anmelde importfirmaer og forhandlere som formidler dem.

Annonse
Annonse