Annonse


Billige DVD-spillere kan forsvinne

Elektronikk-produsenten Philips innehar en rekke viktige patenter i forbindelse med DVD-teknologien. Nå oppfordrer de tollmyndighetene i Europa til å beslaglegge DVD-spillere produsert av firmaer uten lisens, melder Datormagazin.

Det er i første rekke Kina som står for produksjonen av de illegale DVD-spillerne. Her har bare fire firmaer lisens – men et titalls firmaer har likevel en livlig produksjon.

Utkonkurrerer lovlige spillere

En stor del av de 10 millioner DVD-spillere som årlig produseres i Kina ender opp i butikker i USA og Europa – til svært lav pris. Så lav at produsenter med lisens lett blir utkonkurrert.

Disse spillerne er som oftest sonefrie, noe som irriterer både Hollywood og des store produsentene av DVD-spillere i Japan og Europa som i motsetning til kineserne pent må følge Hollywoods etter manges mening absurde soneinndeling.

Klare med advokater

Philips, Sony og Pioneer eier patentene til DVD-teknologien sammen.Philips vil i tillegg til DVD-spillere, også oppfordre tollmyndighetene til å stoppe DVD-plater fra de respektive produsentene. Skulle produktene likevel komme inn på markedet vil Philips vurdere å anmelde importfirmaer og forhandlere som formidler dem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse