Annonse


Svindyr nettrøyk

Nettsteder som Yesmoke.com og SmokeSearch.com selger billig røyk. Her får du kjøpt kjente merker til taxfree-priser, altså godt under ti kroner pakken.

Problemet oppstår når sigarettene sendes fra Sveits og havner til fortolling i Norge. Ifølge Bergensavisen er det ingen som gidder å hente forsendingene sine så snart det går opp for dem hvor dyrt det faktisk blir.

Hundrings for en tyvepakning

Det er nemlig en vanlig misoppfatning at man ikke betaler toll og avgifter når man kjøpssummen er under 200 kroner, men langt fra alle er klar over at alkohol og tobakk er unntatt fra denne regelen. Når regninger fra fortollingen foreligger, blir det så dyrt at folk ikke gidder å hente varene, og da slipper de også å betale for dem.

…og Posten blir sittende igjen med skjegget fullt av røyk.- Bare de siste to månedene har vi mottatt 10 000 sigaretter. Staten krever 1,70 kroner i avgift for hver sigarett, pluss moms. I tillegg koster det 120 kroner å fortolle postpakken, pluss moms. Det er ingen som henter sigarettpakkene sine når de oppdager hvor dyre de er. sier informasjonssjef Heidi Tofteraa Slettemoen i Posten til Bergensavisen.

Tvunget fortollingsgebyr?

Siden Posten ikke får en krone fra mottaker hvis han velger å ikke hente pakken, vurderer man nå å innføre fortollingsgebyr uansett om pakken hentes eller ikke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse