Annonse


PS2-TEST: Wipeout Fusion

Wipeout var et av de desidert mest populære spillene da Playstation først ble lansert på midten av 90-tallet. Oppfølgeren slo også godt an, og nå har endelig det første PS2-spillet i serien ankommet – ikke en dag for tidlig.

Konseptet er enkelt – langt inn i fremtiden kastes man bak spakene til et racer-romskip, som må kjøre om kapp med likesinnete på spreke futuristiske racerbaner, hvor alle skitne tricks er tillatt. Kast på tøff techo-musikk, utfordrende baner, og et arsenal spennende våpen, og du sitter igjen med et skikkelige adrenalinkick av et spill.

Wip3out Fusion er nydelig presentert, flyter herlig raskt av gårde (bortsett fra en og annen sjelden dropp i framerate) , og gjør en svært god jobb i å toppe opplevelsen fra sine forgjengere på forrige generasjons spillkonsoll.

I likhet med tradisjonelle bilspill, fører du spillet videre ved å vinne race og turneringer, som deretter «låser opp» nye baner, nye våpen, nye romskip, og til og med nye piloter.

Annonse
Vanskelig nok

Heldigvis er Wipeout Fusion langt fra et enkelt spill, og den som tror det bare er å holde gassen i bånn vil ende opp i et rykende flammehav før første runde har gått – de første par gangene du kjører, virker spillet faktisk ulidelig vanskelig, og det synes rett og slett uunngåelig å dumpe borti vegger, strømførende kraftfelt, og andre kjøretøy…noe som så altfor fort bryter ned skjoldet ditt og fører til den sikre død.

Naturligvis blir da også følelsen av tilfredshet desto større, når du endelig føler at du mestrer skipet ditt, og har lært å navigerer banene med en viss selvtillit. Den intense kampen om å holde seg i live blir også gjort ekstra spennende ved at du samtidig får tilgang til en rekke spennende våpen som du kan bruke til å kvitte deg av med konkurrentene.

Et løp hvor halvparten av pilotene overlever er et godt løp.

På med sikkerhetsselene!

Det meste stemmer i Wipeout Fusion. Farten, grafikken, musikken., spillprogresjonen, og en vellykket multiplayer-modus gjør dette til et meget underholdende spill du vil kunne dra frem fra hylla igjen og igjen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse