Annonse


Mobilstråling gir flere egg

Britiske forskere ved University of Nottingham er overrasket over, og kan ikke forklare, resultatet fra sine forsøk med mark. Disse viser at mark får økt fruktbarhet når mengden stråling fra mobiltelefoner øker, melder New Scientist.

Virker inn på mennesket?

Effekten skal ikke ha noe å gjøre med den allerede kjente oppvarmingen av celler, og forskerne vil ikke si hvorvidt dette også kan ha liknende innvirkning på mennesker – men muligheten er der. De leter fortsatt etter en forklaring på fenomenet.

I følge New Scientist er dette første bevis på at mikrobølger har innvirking på organismer – foruten å varme opp vev og celler.

Viktig forskning

– Disse resultatene er svært viktige. Uavhengige undersøkelser er viktige og vi trenger dem så snart som mulig, uttaler William Stewart, leder for den britiske regjeringens uavhengige ekspertgruppe for mobilbruk.

William Stewart donerte nylig i underkant av 90 millioner kroner til forskningen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse