Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lydløs 5GHz-prosessor

Intel skal demonstrere nye måter å konstruere prosessorer på, og har etter sigende en 5GHz-brikke opp i ermet som trives godt i romtemperatur, uten vifte.

Itanium
I forbindelse med introduksjonen av ny teknologi til bruk i sine nye server-prosessorer (Itanium), under kodenavnet «McKinley», trekker Intel også frem et par godbiter fra ermet – som nok høres fristende ut både for de med server-behov og desktop-brukere.

Ved å benytte seg av en ny design, er Intel nå i stand til å demonstrer en prosessor bygd på 0.13 mikron, som ikke bare kjører med den imponerende klokkefrekvensen 5 GHz, men som også er i stand til å operere i romtemperatur, og derfor ikke har behov for en støyende vifte.

For mer informasjon, og bilder av McKinley, se theinquirer.net