Annonse


Sharp med nett-MD

Sony kommer med tre nett-modeller i løpet av denne måneden. Både toppmodellen MZ-N1, MZ-N707 og MZ-N505 er ventet i norske butikker i løpet av et par uker. MZ-N1 er ventet å koste rundt 4000 kroner her hjemme, de øvrige mellom 3000 og 3500.

Men nå vil også Sharp følge opp. De har nå lansert modellen IM-MT880 i USA, til i underkant av 3500 kroner.

32 ganger hastighet

Som Sony-modellene kan Sharps utgave laste ned musikkfiler via USB til minidisc-enheten med opptil 32 ganger sanntids-hastighet. Dette gjelder LP4-modus, med sterkt redusert lydkvalitet og fire ganger spilletid.

I standard modus med 74 minutters spilletid vil du kunne laste ned med tre gangers hastighet.

Annonse
Lav lagringspris

Den største fordelen med nett-MD er likevel prisen på lagringsmediet. En minidisc koster i dag et sted mellom 20 og 30 kroner, og rommer opptil fem timer musikk.

Som Sony-modellene bruker Sharp Sonys programvare OpenMG med kopibegrensninger. Dette innebærer at du ikke kan flytte en fil mellom MD-spilleren og PC mer enn tre ganger. I tillegg kan du ikke flytte en fil mellom PC og spiller mer enn tre ganger.

Kopisikring

OpenMG krypterer filer slik at de blir låst til din PC og MD-spiller. Du kan dermed ikke flytte musikken til en annen PC enn din egen, og heller ikke koble en annen MD-spiller til PCen for nedlasting.

Du kan laste ned MP3-filer fra nettet og flyte dem over på MD-spilleren. MP3-filene blir da omgjort til Sonys ATRAC-format, med noe kvalitetstap.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse