Annonse


PS2-TEST: Twisted Metal – Black

Da Twisted Metal kom for første gang på Playstation, ble det fartsfylte og kaotiske «bilkamp»-spillet mer eller mindre umiddelbart stemplet som en klassiker. Her var ødeleggelse, fart, og hemningsløs bilkjøring snekret sammen til et underholdende adrenalinkick like egnet for langtekkelige kampanjer som for utagerende guttevorspiel.

Siden den tid har Twisted Metal gjenoppstått i en håndfull forskjellige versjoner på Playstation, noen mindre vellykkete enn andre, og det er derfor godt å se at når spillet endelig gjør sin premiere på Playstation 2 er det et resultat av solid renovering og nyfunnet action-eleganse, både grafisk og spillmessig.

(Jada, vi vet at dette spillet gikk ut til butikkene allerede i Desember, men av diverse årsaker havnet ikke anmelder-eksemplaret hos oss før nå nylig…det er jo uansett ikke forsent å bytte inn julegavene!)

Flammer og forgassere

Twisted Metal: Black er likevel et såre enkelt spill, om ikke å mestre, så i det minste å forstå. Du velger en bil, med tilhørende psykotiske sjåfør og tildels bisarre utvalg våpen, og hiver deg deretter ut slagmarken for å sprenge, kræsje, eller skyte de andre bilene i fillebiter.

Annonse
Det er en rekke gigantiske arenaer å kjempe seg gjennom når du spiller alene i story-modus, og enda flere når du har 1-3 venner å kjøre med – enten for å samarbeide eller ta rotta på hverandre. Arenaene er i tillegg godt designet, med masse spennende features, power-ups, hopp, feller, og andre godbiter for å krydre bilduellene.

Pent og dystert

Visuelt sett er både biler og landskap, naturlig nok, kledt i mørke toner, og alt fra biler og våpeneffekter til motorveier og treskur holder stort sett høy kvalitet. Gode animasjoner toppet med en stabil høy framerate gjør TM:B til et grafisk tilfredsstillende spill, og stilistisk er det hele særdeles vel gjennomført, i all sin dunkle og mentalt forstyrrete prakt.

Er du på jakt etter et solid multiplayer-spill til PS2, som i tillegg er ypperlig underholdning når du spiller på egenhånd (og ikke samtidig er et sportspill fra Electronic Arts), er det vanskelig å trå feil med Twisted Metal: Black. Her er det nok kule våpen, tøffe biler, og spennende baner til å tilfredsstille de mørkeste skyggene av sjåfør-instinktet ditt i lange tider fremover.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse