Virus (tegning)

Annonse


«My Party»-orm dreper festen

Virus (tegning)Den nye ormen ved navn «My Party» benytter seg av en ny spredningstaktikk. Dette har ført til kjapp spredning. Antivirus firmaer tror likevel ikke den vil utgjøre trusler på lik linje med LoveBug eller Nimda, melder NBC.

– Vi får fortsatt inn rapporter fra folk som en angrepet. Selv om det foreløpig er for tidlig å si noe om faren, så tyder mye på at My Party ikke vil være i nærheten av eksempelvis Nimda, uttaler Steve Trilling ved Symantec.

Symantec har, siden ormen ble oppdaget søndag kveld, fått inn 340 kopier fra brukere. Nesten 35 firmaer skal være angrepet av viruset.

Unik taktikk

Viruset kommer i form av en mail med tittel «new photos from my party!» – med din venn eller bekjentes adresse som avsender. Her innbys du til å se på din venns feriebilder, og det linkes til «www.myparty.yahoo.com.» Ved å klikke på linken startes derimot viruset.

Annonse
E-posten inneholder følgende tekst:

Hello! My party… It was absolutely amazing! I have attached my web page with new photos! If you can please make color prints of my photos. Thanks!

Spredning

Ormen videresender seg så til alle i kontaklista, og informasjon om den rammede PC-en sendes til en anonym adresse – høyst sannsynlig postkassa til forfatteren av viruset.

«My Party» legger inn en bakdør som må fjernes før maskiner kan friskmeldes etter et eventuelt angrep.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse