Hacket!

Annonse


Flest hackere i Israel

Hacket!Firmaet Riptech la nylig fram en rapport om sikkerhet og hacking på Internett, melder Reuters. Undersøkelsen viser at teknologi-, finans-, media- og energiselskaper er mest utsatt for hackerangrep. Gjennomsnittlig ble 700 angrep gjennomført mot hvert av firmaene innenfor disse gruppene, de siste seks månedene – hvilket er perioden undersøkelsen dekker.

Mange av angrepene regnes som milde, men antallet alvorlige angrep viste seg likevel å være betydelig. Alvorlige angrep ble oppdaget på systemet til 43 prosent av firmaene i gruppen over.

– Resultatene viser at når firmaer kobler seg på Internett er de bortimot garantert fremtidige angrep, heter det i rapporten fra Riptech.

Israel er verstingen

Antallet angrep per 10.000 Internett-brukere er høyest i Israel. Nedover på lista finner vi Hong Kong, Thailand, Sør Korea, Frankrike, Tyrkia, Malaysia, Polen, Taiwan og Danmark.

Annonse
Som grunnlag for rapporten ble mer enn 128.000 angrep etterforsket, og 5.5 milliarder logger gjennomsøkt. Riptech har per i dag omlag 300 kunder – fordelt på 25 land.

Feilmargin

Selv om USA ser ut til å stå for hele 30 prosent av alle angrep, er snittet vesentlig lavere enn i Israel. Riptech stoler derimot ikke helt på rapporten.

– De fleste angrepene kan spores tilbake til det som trolig er landet angrepet ble utført fra. Men det er mulig å villede sporene, uttaler Amit Yoran, talsmann for Riptech.

I undersøkelsen ble firmaer med over 500 ansatte rammet av over 50 prosent flere angrep enn mindre firmaer. Statlige selskaper led under dobbelt så mange hackere som private firmaer og frivillighetsorganisasjoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse