Playstation

Annonse


Sony går så det griner

PlaystationBlant forklaringene er sunt salg av Playstation 2, dyre TV-apparater og Vaio PC’er.

Spillavdelingen alene gikk med et overskudd på 4 millarder kroner i siste kvartal i fjor. Til sammenligning gikk samme avdeling med et underskudd på 900 millioner i samme periode i 2000. Forklaringen er Playstation 2, som kom på tampen av år 2000, men som først begynte å selge i store kvanta i fjor.

Fra underskudd til overskudd

Også på den andre produktene har Sony opplevd en betydelig økning siden 2000. Elektronikkavdelingen, som lager alt fra minidisc til bredskjerm-TV og bæbare PCer, gikk fra et underskudd på 1,6 millarder til et overskudd på 5 millarder .

Dette på tross av at 2001 etter 11. september ble betegnet som kriseår for hele industrien.

Sony mener at det er motsatt. Terrorfrykten fører til at folk holder seg hjemme. Og når de er hjemme, vil de ha underholdning.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse