anoto chatpen

Annonse


Bombesikker chat

anoto chatpenHar du allerede prøvd deg på IRC (Internet Relay Chat), vil du kjenne deg igjen i SILC (Secure Internet Live Conferencing). Den store forskjellen er sikkerheten. Med SILC kan du være sikker på at det du skriver kommer utelukkende til dem meldingen er ment for.

Det er ingen nyhet med sikre tjenester av denne typen, men til nå har disse vært tilleggsprogrammer. Eksempelvis kan vi nevne PGP og SSL. Disse er verken like enkle å installere eller like sikre som nye SILC.

I SILC er det umulig å sende ikke-krypterte meldinger. Liknende eksisterende tjenester krypterer bare enkelte deler av informasjonen som utveksles, og er derfor ikke like sikre.

Mye til felles med IRC

Den nye protokollen likner på mange måter mye på populære IRC. Også her finnes kallenavn, kanaler, private meldinger, brukerinformasjon – for å nevne noe. I tillegg til at utseendet likner, er også mange av kommandoene de samme.

Annonse
Sending av filer i SILC foregår som standard med protokollen SFTP. Klienten støtter også andre protokoller, men sendingen vil alltid foregå peer-to-peer, altså direkte fra maskin til maskin. Og selvfølgelig kryptert.

Genial løsning

En viktig forskjell fra IRC er mangelen på unike kallenavn – og dermed også mangelen på krangler om samme navn. Med SILC kan mange brukere ha samme navn – akkurat som i den virkelige verden. Dette er noe du bør være oppmerksom på når du første gang prøver klienten.

SILC støtter blant annet Linux, Solaris, Windows og Mac OS X.

Mer informasjon og mulighet for nedlasting av SILC finner du her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse