Motorola V66 (forside)

Annonse


Motorola v.66

Motorola V66 (forside)Men mange har like vel falt for Motorolas design, og v.66 er en telefon som vil få enda flere til å åpne øynene for dette designet.

Det har vært svært få klager på Motorolas teknologi. Vi hadde heller ingen form for problemer med v.66, hverken når det gjaldt innstillinger til WAP over GPRS eller når telefonen skulle settes opp som modem.

Størrelsen tatt i betraktning er det nesten litt underlig hvor mye som faktisk skjuler seg under den blanke overflaten. Her er synkroniserbar kalender, kalkulator og klokke med alarm for å nevne noe. Telefonlisten har plass til 500 oppføringer, du kan zoome i displayet, og du kan lese inn korte beskjeder. Dessuten har Motorola v.66 vibrasjonsvarsling og hele 64 ringetoner (32 av dem kan du lagre selv). Flere av funksjonene kan du også aktivere ved hjelp av stemmen.

Skal du bruke telefonen til SMS er det verdt å merke seg at Motorola på denne modellen har valgt noe som kalles iTAP. Dette er prediktiv tekstinput som ”husker” hva du har skrevet tidligere, og foreslår å fullføre ord du bruker ofte. Når du venner deg til dette kan du spare deg for mange tastetrykk når du skriver meldinger.

Annonse
Utseendet på telefonen er diskret, og selv om Motorola er stolte av at den har utbyttbare deksler, så er det bare det lille feltet som preger telefonens topp som kan byttes ut. Dette dekselet skjuler for øvrig telefonens SIM-kort. Også selve tastaturet er redesignet, og en firedelt navigasjonsknapp plassert omtrent midt på telefonen sørger for enkel tommelfingernavigering. Selv om tastene er små er de lett å finne, og innlegging av tekst går greit.

En ulempe med telefonen er den utvendige antennen. Denne er svært ubehagelig når telefonen bæres i beltevesken, fordi den rett og slett stikker deg i magen når du bøyer deg. Er du utstyrt med gjennomsnittlig norsk overvekt stikker den nesten hele tiden.

Motorola er ellers kjent for å lage telefoner med lave stråleverdier (SAR), og v.66 er i så måte ikke noe unntak.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Trebåndsteknologi
  Rask data med GPRS
  Stor adressebok
  Liten skjerm
  Middels batterikapasitet
  Stiv pris

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 3 t 0 min 2 t 15 min 2 t 38 min 8 3 24
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 120 t 97 t 109 t 8 4 32
  Vekt med standardbatteri 79 g 83 g   10 5 50
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 10 6 60
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 8 5 40
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 6 6 36
  Størrelse 65 cm3 10 6 60
  Tekniske finesser 10 5 50
  Skjerm 9 5 45
  Tilleggsutstyr 9 5 45
  Veil. pris inkl. moms 4990 kr. 4 3 12
  Infrarød
  ja
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  ja
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Proff
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 1 3
  WAP display, lesbarhet 1 4 4
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 2 1 6 6
  WAP Internt minne 1500 bytes 2 2 4
  WAP Antall bokmerker 1 1 1 1
  WAP Totalinntrykk 4 4 16
  Resultat 488

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  !
  Prisen vi har oppgitt er basert på utsalgspris uten abonnement.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse