Aquarium skjermsparer

Annonse


Skjermsparer gir Anthrax-kur

Aquarium skjermsparerEn gruppe forskere, og store teknologi-selskaper, oppfordrer PC-brukere verden rundt til å benytte maskinene sine til å hjelpe til med utviklingen av kurer mot en rekke kjente sykdommer. Blant annet Anthrax-bakterien som i fjor ble spredt via brev – og tok livet av flere mennesker.

Intel har utviklet en skjermsparer som benytter seg av peer-to-peer teknologien. Denne vil til enhver tid spore opp overfødig prosessor-kraft, og bruke denne til forskning – visst nok helt uten at du merker det.

Hvordan fungerer den?

Skjermspareren startes når ressurser er ledige, og sørger for at en data-pakke lastes ned. Denne jobber maskinen med i bakgrunnen og sender resultatet tilbake til forskerne. På denne måten kan enorme mengder data gjennomarbeides på kort tid.

Oppgavene kan eksempelvis bestå i å skanne gjennom store mengder molekyler – noe som ville tatt flere år hvis forskernes egne maskiner skulle gjort alt arbeidet.

Annonse
– Uten teknologien hadde vi ikke hatt noen mulighet for å gjennomføre forskningen, uttaler Graham Richards, sjef for prosjektet ved Oxford.

Peer-to-peer programmet skal være svært sikkert og ikke utgjøre noen fare for brukeren.

Tidligere suksess

Intel har tidligere brukt denne modellen til forskning på kreft. Da engasjerte 1.3 millioner brukere seg i arbeidet – noe som sammen tilsvarer en virtuelt kraftigere «maskin» enn verdens ti kraftigste PC-er koblet sammen.

Skjermspareren finner du her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse