Netscape

Annonse


Nettleser-krig til retten

NetscapeAOL hevder at Microsoft urettmesig har favorisert sin Internett Explorer framfor Netscape. De krever erstatning for tapet.Søksmålet er en forlengelse av den pågående antitrust-saken. Microsoft har i USA kommet til enighet med ni av landets stater, mens like mange ønsker å gi programvare-giganten en strengere straff.

– Gjorde jobben vanskelig

AOL kjøpte opp en den gang dominerende Netscape i 1999. I det 20-siders lange søksmålet hevder AOL at Microsoft med vitende og vilje har sørget for å gjøre jobben vanskelig for dem. Internett Explorer er i dag den dominerende nettleseren.

– Dette søksmålet er en naturlig forlengelse av den pågående antitrust-saken mot Microsoft, hvor de beskyldes for å fremme egen programvare på bekostning av blant annet Netscape, uttaler Randall J. Boe, talsmann for AOL til Yahoo.

Microsoft trenger ikke lange betenkningstiden for å finne ut at de er uenige i dette.

Annonse
– Kan takke seg selv

– AOL kjøpe Netscape for 90 milliarder, og vil nå gi Microsoft skylden for eget dårlig arbeid, sier Jim Desler, talsmann for Microsoft – uten engang å ha mottatt søksmålet.

Det var nettleser-krigen som i sin tid startet antitrust-saken. Netscape saksøkte Microsoft første gang i 1995.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse