Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nettleser-krig til retten

Den gamle krigen mellom Internet Explorer og Netscape kan nå havne i retten. AOL saksøker Microsoft for gamle synder.

Netscape
AOL hevder at Microsoft urettmesig har favorisert sin Internett Explorer framfor Netscape. De krever erstatning for tapet.Søksmålet er en forlengelse av den pågående antitrust-saken. Microsoft har i USA kommet til enighet med ni av landets stater, mens like mange ønsker å gi programvare-giganten en strengere straff.

– Gjorde jobben vanskelig

AOL kjøpte opp en den gang dominerende Netscape i 1999. I det 20-siders lange søksmålet hevder AOL at Microsoft med vitende og vilje har sørget for å gjøre jobben vanskelig for dem. Internett Explorer er i dag den dominerende nettleseren.

– Dette søksmålet er en naturlig forlengelse av den pågående antitrust-saken mot Microsoft, hvor de beskyldes for å fremme egen programvare på bekostning av blant annet Netscape, uttaler Randall J. Boe, talsmann for AOL til Yahoo.

Microsoft trenger ikke lange betenkningstiden for å finne ut at de er uenige i dette.

– Kan takke seg selv

– AOL kjøpe Netscape for 90 milliarder, og vil nå gi Microsoft skylden for eget dårlig arbeid, sier Jim Desler, talsmann for Microsoft – uten engang å ha mottatt søksmålet.

Det var nettleser-krigen som i sin tid startet antitrust-saken. Netscape saksøkte Microsoft første gang i 1995.