Annonse


Amazon gjør god butikk

Den store nettbutikken Amazon.com, som selger alt fra bøker og verktøy til programvare og musikk, kan nå for første gang vise til et strålende overskudd for siste kvartal.

Amazon kunne melde om $5 milliarder (USD) i netto inntekt i fjerde kvartal, og viser til resultater langt bedre enn analytikere flest hadde forventet. Av salget i fjerde kvartal på $1.12 milliarder, dreide $262.4 millioner seg om salg utenfor USA. For ett år siden lå salgsresultatet for fjerde kvartal på $972 millioner. Økningen internasjonalt har vært på 81 prosent det siste året, skriver CNet News.

Film, musikk og litteratur

Bøker, musikk og video står for omlag halvparten av omsetningen på Amazon, selv om veksten det siste året innen salget disse produktene bare har vært 5 prosent.

Selskapet sier høyere produktivitet og effektivitet er hovedårsaken til den solide profitten. Samtidig har Amazon kunnet bruke mindre penger på markedsføring den siste tiden, da flere konkurrenter (som eToys) har forsvunnet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse