Hacking datainnbrudd ill.

Annonse


Knekker koder – får stipend

Hacking datainnbrudd ill.Lethbridge universitetet i Alberta, Canada, utfordret studenter til kamp i oktober i fjor. Konkurransen, som ikke avsluttes før 1. februar i år, gir lyse hoder muligheten til å vise seg fram, melder New Scientist.

Universitetet har allerede delt ut stipend til studenten som først cracket og løste den matematiske oppgaven. Den bestod i å finne fram til et ord skjult med avansert kryptering.

Et hundretalls andre studenter som også dekodet og løste problemet, er tilbudt skoleplass.

Stor pågang

Lokale studenter mellom 16 og 19 år ble oppfordret til å delta. Konkurransen vakte også overraskende stor internasjonal interesse. Nesten 16.000 besøkende, fra et stort antall land, har vært innom nettstedet hvor oppgaven finnes.

Annonse
– Dette er en uten tvil en god metode for å tiltrekke seg nye studenter, uttaler Nigel Smart, ved universitetet i Bristol.

Kjent modell

Det er ikke første gang en slik oppgave har blitt brukt til å rekruttere lovende medarbeidere. Regjeringen i England benyttet metoden for å finne passende arbeidere til stillinger i etteretningstjenesten i landet.

Vil du prøve deg finner du oppgavenher.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse