Annonse


Aksjon mot domenehaier

Det er selskapet som har ansvaret for tildelig av domenet .info som nå tar tak i problemet. De har i følge BBC regnet ut at ca.10 000 urettmessig har sikret seg et .info-navn.

Foreløpig har de en liste på 741 navn som de vil kikke nærmere på, eventuelt anmelde til politiet.

25 prosents juks

En uavhengig undersøkelse foretatt av universitetet i Minnesota har tidligere vist at rundt 25 prosent av .info-navnene hadde lite å gjøre med de personene eller foretakene som faktisk hadde kapret dem.

De som registrerte domenet før 31. august i fjor, fikk en karantenetid på 180 dager. Det betyr at de verken kunne gi bort eller selge domenet til andre.

Annonse
Vanskelig med .com

Den verdensomspennende rettighetsorganisasjonen WIPO (World Intellectual Property Organisation) har allerede fratatt en mindre antall domene-eiere retten til å bruke navnene de har reservert. Dette har skjedd etter individuelle klager fra organisasjonens medlemmer i flere land.

Også de har konsentrert seg om .info. Svindelen med det langt mer utbredte .com-domenet er verre å komme til livs. Selskapet Verisign, som i fjor fikk ansvaret for å administrere .com, overlater for en stor del til den fornærmede part å kjøre saker i rettsapparatet.

Også i Norge har vi hatt tilløp til netthai-virksomhet, men problemet har mindre omfang på grunn av mindre forhold, god oversikt og relativt strenge regler fra NORID – organisasjonen som bestyrer .no..

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse