Arkiv

Annonse


15 000 for nett-sjikane

ArkivPsykolog Arild Karlsen er fra før av en kjent mann i norsk offentlighet. Som forkjemper for den såkalte behaviorismen eller adferdsterapien – en retning innen psykologien som bygger på B.F. Skinners metoder – har han i flere tiår måttet tåle harde angrep både fra kolleger og presse.

Blant annet vakte den en viss oppsikt at han i sin tid plasserte sitt eget barn i et såkalt Skinner-rom, noe som enkelte mente minnet om et slags bur eller fengsel.

Engasjert debattant

Karlsen var engasjert debattant i forbindelse med flere store psykiatri-kontroverser i norsk historie, som Reitegjerdet-saken og Sol-saken. Han var også framme i forbindelse med den såkalte Juklerød-saken, der det ved ett tilfelle endte med fysisk basketak mellom psykolog og jurist utenfor Gaustad sykehus i Oslo.

Karlsen har lenge kranglet med Gordon Spangelid, som etter eget utsagn fikk mer enn 300 meldinger fra Karslen via Usenet med mer eller mindre sjikanøst innhold. Til slutt anmeldte Spangelid Karlsen til politiet.

Annonse
Høy temperatur

De heftige diskusjonene foregikk på flere nyhetsgrupper, blant dem no.alt.frustrasjoner og no.fag.psykologi.generell. En av Karlsens meningsfeller opprettet til og med en egen nyhetsgruppe spesielt for krangelen – no.alt.karlsen+spangelid.

Et blikk på tråden avslører at temperaturen har vært uvanlig høy. Uttrykk som «Neste gang knuser jeg skallen på deg, jævla fitteknute!», «fetthode», og «du har fått dine eksamener på humanitært grunnlag» har sittet løst.

Nekter å godta

I følge Dagbladet har Karlsen mottatt et forelegg på 15 000 kroner, som han nekter å vedta.

Han mener sjikaneringen må ses på bakgrunn av at det generelt hagler med injurier på nyhetsgruppene.

Arild Karlsens hjemmeside ligger fortsatt på nettet. Her finnes også en peker videre til de omstridte innleggene på Usenet.

Utsnitt fra en av meldingene som Arild Karlsen sendte ut på Usenet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse