Linux statistikk

Annonse


Forbedret Linux-kjerne

Linux statistikkI går kom versjon 2.5.2 av Linux-kjernen. Forsatt er det 2.4.17 som er den siste stabile versjonen av kjernen, men er du av den eksperimentelle sorten kan nyheten likevel interessere deg.

Det er i den nye testversjonen satset blant annet på økt støtte for USB, ISDN, infrarød- og trådløs kommunikasjon.

Ikke fulldistribusjon

Kjernen er kun en komponent i Linux, og må ikke sammenblandes med et fungerende Linux-system. Er du nybegynner bør du derfor satse på en komplett distribusjon av operativsystemet. To av de mest populære her er Debian og RedHat.

Linux har foreløpig liten oppslutning, men økt brukervennlighet har ført til at stadig flere prøver seg. Den store fordelen er store konfigurasjonsmuligheter – men så krever det også en viss kunnskap.

Du kan laste ned den nye kjernen her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse