B&O plasma-TV

Annonse


TV til 169 500,-

B&O plasma-TVBang & Olufsen er ikke kjent for å drive med billigsalg. I dag lanserte de sitt aller første plasma-TV til den nette sum av 169 500 kroner.

Stedet for pressekonferansen var valgt med omhu: Aker Brygge i Oslo, der landets rikeste bor godt og dyrt.Utrolig nok har fem nordmenn faktisk kjøpt TVen – usett. Hvem disse er, vil ikke B&O ut med.

Sundt eller Røkke?

Men ryktene går om at brygge-beboer og millardær Petter Sundt skal ha bestilt et. Alternativt Kjell Inge Røkke, som låner hans 600 kvadratmeter store leilighet nå og da.

TVen, kalt Bevision 5, er en 42-tommers skjerm i en aluminiumsramme. Rammen er ikke ulik slike som omkranser kunstverk i penere hjem. Chassiet er laget i tre, heller ikke det spesielt kostnadsbesparende.

Annonse
6 kroner timen

Regnemestere vil fort finne ut at dette ikke er for folk med presset økonomi. I følge B&O selv har plasmaskjermen en levetid på 30 000 timer totalt.

Vi snakker dermed om en timepris for moroa på rundt 6 kroner timen – pluss strømrengingen. Stas-apparatet bruker 300 watt i drift.

Halv skjerm

Apparatet ser unektelig flott ut på veggen elelr stående på gulvet, men vi ble litt skuffet da det ble slått på. Bildet dekker nemlig bare halve skjermen. Nederste del er surround, høyttalere og elektronikk, dekket av en kledelig front i eksklusivt tekstil.

Skjermen produseres egentlig av Panasonic, som kan tilby plasmaskjermer i samme størrelse under eget navn for 70 000 mindre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse