Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor får refs for SMS-gambling

Forbrukerrådet ønsker å få stanset Telenors pengespill SMS Jackpot, hvor store pengepremier lokker mobilbrukere til å registrere seg som mobilhandel-kunder.

SMS Jackpot
Det koster 20 kroner å delta i SMS Jackpot, som gir en sjanse til å vinne pengepremier på 100.000 kroner. Men påmelding til konkurransen forutsetter også at man samtidig registrerer seg som kunde i Telenors Mobilhandel-tjeneste.

Både psykiater Hans Olav Fekjær og underdirektør Terje Kili i Forbrukerrådet mener koblingen mellom pengekonkurranser og opprettelse av store kundedatabaser er betenkelig, og at mobilspillet bør stanses, skriver Dagens Næringsliv.

– Kreativiteten når det gjelder å tjene penger er helt ubeskrivelig. Betenkelig blir et svakt ord i denne sammenheng. Hvis dette er lovlig, er det noe galt med loven. Å koble en kundebase opp til et lotteri hvor den totale gevinsten er 80 millioner kroner er rett og slett grovt, sier Kili.

– Ikke vår hovedsatsing

Telenor erkjenner at de satser sterkt på SMS-spillet, men avviser at det er på denne måten de planlegger å tilegne seg en stor kundemasse til Mobilhandel-løsningen.

– Dette er bare er en av flere tjenester vi håper vil slå an hos mobilbrukerne. Selv om vi ikke skal underkjenne at sms-jackpot spillet er et viktig produkt, sier Informasjonssjef Sigurd Sandvin i Telenor Mobil til Dagens Næringsliv.

Stikkord: Mobil