Filewalker

Annonse


Nå kommer enhånds-PDAen

Filewalker

Det tyske selskapet Invair har produsert en PDA som ikke ligner på noen av de maskinene vi har sett tidligere. Boksen måler 86x54x19 millimeter og veier 92 gram. Skjermen har gråtoner og en oppløsning på 160×240 punkter (halvparten av Motorola Accompli, men 50 prosent mer enn Palm).

“File walk with me…”

Invair kaller dingsen FileWalker, og vil presentere den under årets CeBit-messe i Hannover. De hevder det er en revolusjonerende nyhet, ettersom maskinen kan betjenes med bare en hånd. Det skjer ved at du leter deg frem til de riktige funksjonene ved hjelp av en navigasjonstast, og legger inn tegn ved å snurre deg frem til ett og ett tegn i en slags karusell (se bilde lenger nede i artikkelen).Invair oppgir følgende spesifikasjoner:

 • Metallchassis
 • Intel Strong ARM 133 MHz CPU
 • 32 MB minne / 16 MB Flash ROM
 • Høyoppløselig gråskalaskjerm med 16 gråtoner, sølvbakgrunn og bakgrunnsbelysning (42×63 millimeter)
 • 5 språkalternativer (tysk, italiensk, engelsk, spansk og fransk)
 • Drives av 2 AAA-batterier
 • IrDA Port / USB Port / MMC og SD – Card-Slot
 • LINUX-OS
 • MS Outlook Synkronisering
 • Verdensur, dato, alarm, kalkulator og spill
 • PIM: Notisbok, kontakter, agenda und To-Do liste
 • PC-Synkroniseg: Backup, oppdater, PC-klient
 • Sikkerhet: optionaler Passordbeskyttelse, integr. Produkt-ID
 • Email-Support: SMTP og POP3
 • Fileviewer: TXT, HTML, PDF, JPEG / GIF
 • Størrelse: 85,9mmx54,4mmx18,8mm
 • IrDA: Kommunikasjon med PDAer og GSM-telefoner
  Filewalker benytter et navigasjonshjul som lar deg lete opp tegn plassert i en karusell med tre ulike tegn i høyden.

  Dyr

  Prisen er satt til 649 , som tilsvarer om lag 5200 kroner. Personlig har vi liten tro på at dette vil bli noen stor salgssuksess. Med et operativsystem som mangler utbredelse blir tilgangen til tilleggsapplikasjoner små. Selv om maskinen har mer minne og kraftigere CPU enn Palm og Hanspring kan jeg vanskelig forestille meg at noen er villige til å betale over dobbelt så mye for en maskin som ikke har mer å by på enn det vi ser her.

  Til den som like vel ønsker å kjøpe maskinen kan vi opplyse at den kommer i salg i april. Det er ikke kjent hvem som skal stå for salget i Norge.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse