Toppspill ill. 2001

Annonse


Spilltoppen 2001

Toppspill ill. 2001De endelige salgstallene for spillbransjen foreligger enda ikke fra leverandørforeningen, men tall fra de enkelte norske spilldistributørene gjør det likevel mulig å beregne listen over de mest solgte PC- og Playstation 2-spillene i Norge.

PC-SPILL
salgstoppen
1
The Sims /
Flåklypa
3
Harry Potter og De Vises Stein
4
Vil du bli millionær?
5
Championship Manager 2001

PC

På delt førsteplass, ligger PC-spillet om Flåklypa og The Sims, de samme to spillene som ruget øverst på salgstoppen også i 2000.

Electronic Arts Norway AS meddeler at de hittil har solgt over 136 000 The Sims spill i Norge siden lanseringen av spillet i februar 2000, hvorav 90 000 av disse ble solgt i år 2001. Av dette står selve hovedspillet for omlag 39 000, mens resten er fordelt på tilleggspakkene House Party, Livin’t it Up, og Hot Date.

Caprino kan skryte av utrolige 151 000 solgte Flåklypa-spill, og visste tydeligvis hva de gjorde når de lanserte den jubileumspakken i November – Over 33 000 av de som allerede eide originalspillet kjøpte oppgraderingspakken, mens det frittstående jubileumspakken solgte over i over 23 000 eksemplarer.

Annonse
Ved å lansere tilleggspakker og oppgraderinger har Caprino Video Games og Electronic Arts klart å holde sine familievennlige spill i live, og vi fant det riktig å slå sammen salget av respektivt alle Sims-pakker og alle Flåklypa-pakker i ett når vi kompilerte denne oversikten. Men den frittstående enkeltpakken som har solgt mest i 2001 er likevel, kanskje ikke overraskende, Harry Potter og De Vises Stein, med over 45 000 solgte.

Andre storselgere på inkluderer titler som FIFA 2002. Flight Simulator 2002, og Black & White.

Playstation 2
salgstoppen
1
Gran Turismo 3
2
Grand Theft Auto 3
3
World Rally Championship 2001
4
Jak & Daxter
5
Tony Hawk’s Pro Skater 3

Playstation 2

Bilkjøring står sentralt i de to desidert mest populære PS2-spillene i år, selv om karakterinnholdet i de to titlene er radikalt forskjellig – mens de simulerte bilene i Gran Turismo 3 aldri blir påført en skramme, har man i Grand Theft Auto 3 massevis av muligheter til å påføre både bilene og fotgjengere betraktelig skade. GT3 har solgt over 44 000 eks. siden lansering i juli, mens over 25 000 nordmenn sikret seg GTA3 før nyttår.

Også på tredjeplass finner vi et bilspill, selv om World Rally Championship ligger milevis unna GTA3 og GT3, selv med sine respektable 14 500 solgte.

FIFA 2002, Tekken Tag Tournament, SSX, og Red Faction hører også til de mest solgte spillene på PS2 i fjor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse