Linux vs Windows

Annonse


Kina går for Linux

Linux vs WindowsDette skal ihvertfall være de viktigste begrunnelsene for at myndighetene i Kina ser ut til å velge Linux framfor Windows. Hovedårsaken er det faktum at Linux er ti ganger billigere enn sin argeste konkurrent, opplyser analytikerne ved firmaet IDC.

Linux har alltid vært populær server-software, men nå ser det ut til å vinne terreng også på det private markedet.

Åpen kildekode

– Linux har åpen kildekode. Dette gir brukeren muligheter til å kontrollere softwaren på en måte som Microsoft ikke kan tilby, uttaler Dan Kusnetzky, visepresident for IDC.

Den kinesiske regjeringen har alltid hatt et anstrengt forhold til store muli-nasjonale selskaper, mener analysefirmaet Gartner.com. Dette skal være grunnen til at Microsoft fikk avslag på sin søknad om å levere programmene til OL i Peking i 2008. Kinesiske firmaer fikk seks av syv kontrakter.

Annonse
Dette henger bra sammen med at Kina, ifølge IDC, velger Linux fordi de vil ha et operativsystem som lett lar seg tilpasse en egen programvareindustri og et nett av Internett-tilbydere som er i ferd med å vokse i landet.

Linux på billig-salg

Beregninger viser at Kinesiske myndigheter måtte ha punget ut med 185 milliarder kroner for å velge Microsoft for alle regjeringens PC-er, mens kun 17 milliarder for Linux. Linux er gratis å bruke, men det koster penger å installere og administrere.

Myndighetene skal i tillegg være skeptiske til bakdører i Windows som kan utgjøre en sikkerhetstrussel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse