iMac skisse 1

Annonse


iMac-design stjålet?

iMac skisse 1Skisser av det som likner mistenkelig på det nye iMac-en har ligget på nettstedet The Apple Collection i godt over et halvt år. Nettstedet har en egen seksjon for «fantasi Macs.»

Den belgiske webdesigneren, ved navn Vincent Jeunejean, synes det hele virker temmelig mistenkelig. Formen på maskinen er i grove trekk lik, med flatskjerm og en tynn arm som forbinner skjerm og base. Til og med plassering av Apple logo og maskinens porter, er lik.

Selv portene har samme plassering

Tror de kopierte designet

– Jeg tror de kopierte det. Det er merkelig likt min skisse. Kanskje noen i utviklingsteamet for iMac så designet mitt, uttaler Jeunejean til Wired.

Han skal ha laget skissen juni i fjor, kort tid før MacWorld Expo i New York. Jeunejean sier han hadde lyst på en ny iMac, og tegnet sin drømmemaskin.

Annonse
Tegningene ble scannet inn og oversendt The Apple Collection. De publiserte dem 30. juni.

Mistenkelig lik profil

Apple flittig besøker av nettstedet

– Loggene våre viser at ansatte hos Apple besøker sidene våre ukentlig, uttaler David Vincent, nettansvarlig for The Apple Collection.

Dermed er det ikke umulig at en av Apples ansatte kan ha plukket opp ideen – ubevisst eller ikke. Det finnes flere hundre andre tegninger på nettstedet, men ingen er i nærheten av å likne den nye iMac-en på samme måte som skissen tilhørende Jeunejean.

– Jeg vil gjerne høre hva Apple mener om saken. Selv om det hele skulle vise seg å være en tilfeldighet, uttaler Jeunejean.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse